TikTok permite utilizatorilor să descarce videoclipuri atât din aplicație, cât și din setările de confidențialitate, însă această funcție depinde de alegerile creatorilor.
Cum se descarcă un videoclip TikTok în telefon
Pentru a salva un videoclip TikTok, utilizatorii trebuie să deschidă aplicația și să acceseze postarea dorită. În partea laterală a ecranului, se găsește butonul „Distribuie”. Apăsând pe el, apare opțiunea „Salvează videoclip”. Apăsarea acesteia va descărca clipul direct pe dispozitiv. Videoclipul devine disponibil în galeria telefonului, unde poate fi vizionat și offline.
TikTok afirmă că această opțiune este disponibilă numai dacă creatorul permite descărcarea conținutului. În cazul în care butonul „Salvează videoclip” nu apare, înseamnă că setarea a fost dezactivată de creator, astfel încât descărcarea nu este permisă pentru respectiva postare.
Motivul pentru care unele videoclipuri nu pot fi descărcate
Utilizatorii pot seta pe TikTok ca alte persoane să nu descarce videoclipurile lor. Această opțiune poate fi activată sau dezactivată din meniul de distribuire. Dacă descărcarea a fost dezactivată, videoclipurile publicate anterior nu pot fi salvate de alți utilizatori, iar această restricție se aplică numai postărilor viitoare.
Chiar dacă creatorul dezactivează descărcarea pentru conținutul său, utilizatorii pot avea deja o copie a videoclipurilor dacă le-au descărcat anterior. Dezactivarea ulterioară nu șterge aceste copiile.
Pentru conturile private, descărcarea videoclipurilor este implicit dezactivată și nu poate fi activată atâta timp cât contul rămâne privat. De asemenea, există restricții speciale pentru utilizatorii cu vârsta sub 16 ani.
Setările pentru ca alții să descarce videoclipurile tale
Pentru ca alții să poată descărca conținutul postat de utilizator, acesta trebuie să acceseze secțiunea de Setări și confidențialitate din profil. În meniul de confidențialitate, se selectează „Descărcări” și apoi se activează opțiunea „Descărcări video”. Aceasta permite altor utilizatori să descarce videoclipurile respective direct de pe profil, dacă setarea este activă.
Această setare este indicată de TikTok ca fiind metoda principală pentru gestionarea descărcărilor de conținut în aplicație.

